skip to Main Content

logo_trimsalon

jeffreyDe Trimsalon

Er zijn meer honden die met enige tegenzin naar de trimsalon gaan dan honden die vrolijk binnen komen rennen. Dit is wel te begrijpen. Wij snappen de zin van het verzorgen van de vacht in de vorm van knippen, scheren, wassen en föhnen. Honden zien hier het nut niet van in.
Het is niet dat ze een hekel hebben aan de trimmer zelf maar wel aan de vreemde luchtjes en geluiden. Terwijl wij het heerlijk vinden als ze weer fris en fruitig zijn, voelen zij zich in zo’n vreemde omgeving alleen maar nat en klein met hun poten in het sop. In de regel ontspannen honden zich na het wassen en föhnen weer snel.

Uw hond achterlaten

Soms is er onbegrip over het feit dat wij als trimmers liever niet hebben dat de eigenaar bij de trimbeurt blijft. Dit is puur vanwege het feit dat, als de eigenaar in de buurt is, je als trimmer de aandacht van de hond niet hebt. Hij zal geen moment stil staan omdat hij telkens drang heeft om naar zijn baasje toe te gaan. Daarbij komt dat er tijdens het trimmen automatisch een gesprek gevoerd zal worden. Dit brengt de concentratie in gevaar. En die scharen zijn niet bepaald bot! We zijn natuurlijk wel met een levend wezen bezig en dat staat niet altijd stil. Dus voor de veiligheid van de hond is het verstandig om deze met goed vertrouwen achter te laten zodat de trimbeurt naar behoren verloopt en u uw hond daarna netjes en met alles er nog op en aan naar huis kunt meenemen. Bovendien… 1,5 uur wachten en toekijken duurt best lang.

De behandeling

4keerElke hond is anders en elke vacht dus ook. De verschillende vachten vragen een eigen behandeling. Er zijn scheer- en knipvachten, plukvachten, efileervachten en vachten die verschrikkelijk verharen. De voor uw hond passende behandeling wordt met u besproken als u uw hond brengt. U krijgt meteen te horen hoe laat u uw hond weer kunt ophalen.
Nadat u weg bent gegaan, zet ik uw hond op tafel en ga hem voorwerken. Het heeft geen zin om haren te wassen die er toch af moeten. Dus bij bijvoorbeeld een Maltezer die kortgeknipt zal worden, scheer en knip ik zoveel mogelijk haar al van tevoren weg. Ook de klitjes worden
weggeknipt en uw hond wordt geborsteld. Hierna gaat hij in bad.
De verdere behandeling bestaat uit nagels knippen, haren uit de oren halen en vaak ook het schoonmaken van de tanden. Vervolgens wordt de hond nagewerkt: door het föhnen is al het haar wijd uit gaan staan en daardoor makkelijker gelijk te knippen.
Al die tijd staat de hond met een lusje om zijn nek vast op tafel. Zo kan hij niet van tafel springen en zich bezeren.
Back To Top